Facebook Twitter

Nieuws

Vakantie

Vakantiesluiting

Lees meer...

Teamgeest

Praktijkuitje 2018

Lees meer...

Gewoon Gaaf - tip3

Zuigflescariës!

Lees meer...

Angst voor de tandarts

Doorverwijzing vanuit Bijzondere Tandheelkunde.

Lees meer...

Afspraakherinneringen

Gemaakte afspraak is leidend!

Lees meer...

Tandartspraktijk van het jaar 2017

Quadratand als tweede geëindigd!!!

Lees meer...

Nieuwe digitale mondscanner

Met trots presenteren wij onze nieuwe digitale mondscanner.
 

Lees meer...

10 Jaar Quadratand

Tandartspraktijk Quadratand 10 jaar in Zuidwolde.

Lees meer...

Voetmassages bij de tandarts

Uniek in onze praktijk: een heerlijk ontspannen voetmassage terwijl u behandeld wordt door de tandarts of tandartsassistente!

Lees meer...

Nieuwe patiënten

Zoekt u ook een tandarts die zorg levert met persoonlijke aandacht? Kijk verder op onze website!

Lees meer...

Voorbeelden behandelingen

Graag laten we u zien wat er onder andere kan met tandkleurige vullingen. En porseleinen "plakbruggen" of conventionele bruggen.

Lees meer...

Gaatjes behandelen bij kinderen zonder boren!

Nieuw is dat we meer gaatjes bij (jonge) kinderen kunnen behandelen zonder te hoeven boren. De nieuwe methodes vragen een intensieve zorg van de ouders. Voor het kind geeft het een ontspannen bezoek aan de tandarts.

Lees meer...

Duurzaam ondernemen

Quadratand kiest voor ReestdalEnergie.

Lees meer...

App gezondemond

Een nieuwe ontwikkeling voor iPhone en iPad.

Lees meer...

Slecht tandenpoetsen vergroot kans op dementie

Tandenpoetsen is veel meer dan het voorkomen van gaatjes en het gezond houden van je gebit. Wees eerder onderzoek al uit dat slecht poetsen de kans op hart- en vaatziekten vergroot, nu lijkt dat ook te gelden voor dementie.

                     

Lees meer...

Relatie tussen suikerziekte (diabetes) en tandvleesproblemen (parodontitis)

Er is een relatie tussen suikerziekte en tandvleesproblemen. Belangrijk om goed te controleren dus.

Lees meer...

Team

Yvonne Schalk-van der Weide

Tandarts

Ik heb mijn studie tandheelkunde gevolgd in Utrecht aan de Rijksuniversiteit. Afgestudeerd in 1988. Vervolgens heb ik met veel plezier een promotieonderzoek gedaan op de Afdeling Bijzondere Tandheelkunde van deze zelfde Rijksuniversiteit. Daarop ben ik in 1992 gepromoveerd op een proefschrift over oligodontiepatiënten. Dit zijn mensen die minder tanden en kiezen hebben aangelegd dan normaal.

Verder heb ik veel affiniteit met angstige patiënten. Ook heb ik de Masterclass tandheelkunde van Catan met goed gevolg afgerond. Een pittige opleiding die er op gericht is tandartsen in staat te stellen de praktijk te optimaliseren in alle opzichten. 

Ik geniet ervan om met mijn teamgenoten samen te werken, elkaar te inspireren en voort te stuwen op de weg naar perfectie. De combinatie tussen het pittige werk, ieders maximale inzet en de geweldige humor binnen het team maken dat ik iedere dag uitkijk naar mijn werkdag. Zeker nu we in zo'n prachtig mooie werkomgeving mogen werken. 


In mijn vrije tijd houd ik me bezig met mijn gezin en mijn hobby's zoals tennissen, skeeleren en lezen.

Emmanuelle Timmermans

Tandarts

Ik heb mijn studie Tandheelkunde gevolgd aan de Radboud Universiteit te Nijmegen waar ik in februari 2014 ben afgestudeerd. Tijdens mijn opleiding ben ik ook enkele maanden in Stockholm, Zweden geweest om daar patiënten te behandelen en onderwijs te volgen aan de universiteit. Na mijn opleiding ben ik verhuisd naar Groningen, maar eigenlijk kom ik uit het mooie Zuid-Limburg.

Het leukste aan het vak tandheelkunde vind ik de omgang en het contact met mensen; zowel sociaal als ook medisch bezig zijn. Ik vind het erg belangrijk dat patiënten zich op hun gemak voelen en probeer dit te doen door goed uitleg te geven en de tijd te nemen. Verder vind ik met name de esthetische tandheelkunde erg leuk.

Ik vind het leuk om het tandheelkundig team te versterken. Sinds half augustus 2014 ben ik op de woensdag en de donderdag werkzaam bij Quadratand. 

Caroline Jansen

Tandarts

In 2006 heb ik mijn studie Tandheelkunde afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen.  Daarna heb ik met veel plezier in een aantal praktijken in het westen van het land gewerkt. In augustus 2015 ben ik met mijn gezin verhuisd van Leiden naar het prachtige Zuidwolde.

Ieder mens is uniek en de afwisseling in het contact met steeds weer unieke mensen van jong tot ouder maakt het vak voor mij zo interessant.  Samen komen we tot een ‘passend’ behandelplan, waarbij iedereen zich prettig voelt.  Communicatie is daarbij het sleutelwoord.  Angst voor de tandarts is heel begrijpelijk, maar met geduld en aandacht is er naar mijn idee voor iedereen een oplossing mogelijk. Hier heb ik mij dan ook verder op toegelegd.

Sinds 1 december 2015 ben ik werkzaam in de praktijk. Vanaf maart 2017 zijn mijn werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag.

Steffan Geertman

Tandarts

In juli 2016 heb de opleiding Tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond. Sindsdien heb ik in meerdere praktijken gewerkt om ervaring op te doen en me nog verder te ontwikkelen als tandarts.

Ik weet dat voor veel mensen naar de tandarts gaan geen favoriete bezichheid is. Daarom vindt ik het belangrijk dat mensen zich toch zo veel mogelijk op hun gemak voelen. Hier doen wij als team van alles aan en horen graag hoe we voor u het tandartsbezoek prettiger kunnen maken.

Graag help ik u op de maandag, dinsdag en/of donderdag, om samen met u uw gebit gezond te houden.

Peter Schalk

Praktijkmanager

Ik ben vanaf de start in Zuidwolde nauw betrokken bij de praktijk, maar ook in de jaren daarvoor ben ik steeds op de achtergrond aanwezig geweest. Hier in Zuidwolde heb ik o.a. meegedacht en meegeholpen met de verbouwing en inrichting van de praktijk aan De Marsen in 2006.

Door de continue groei van de praktijk ben ik vanaf eind 2008 niet meer alleen thuis werkzaam voor de praktijk maar ook regelmatig in de praktijk aanwezig om lopende werkzaamheden op te pakken. Als praktijkmanager ben ik verantwoordelijk voor de zogenaamde back-office zaken. Dit zijn alle werkzaamheden die niet direct met de patiëntenbehandeling te maken hebben, zoals de administratie, de automatisering, het personeelswerk en de organisatie van de praktijk. Verder ben ik beleidsmatig bezig om te zorgen dat alles goed blijft lopen, nu en in de toekomst.

Mijn economisch-administratieve en ICT studie komt hierbij goed van pas, evenals mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven.

In 2012 hebben we ons huidige pand aan de Turflaan gerealiseerd. Hiermee hebben een prachtig pand dat helemaal voldoet aan de huidige eisen en waarin het fantastisch werken is. 

Door de groei van de praktijk zijn we inmiddels met 18 mensen werkzaam. Het is een voorrecht om met zo'n goed en enthousiast team samen te werken en verder te bouwen aan onze tandheelkundige toekomst!

Marjan Steenbergen-Wemmenhove

Receptioniste


Ik zal u 's ochtends te woord staan als u ons belt voor afspraken e.d. Naast de telefoon neem ik ook een deel van de administratie voor mijn rekening en ondersteun ik de assistentes daar waar nodig.

Verder probeer ik u met veel plezier te helpen met alle vragen die u heeft.

Mirna Pepers-Doorn

Receptioniste / tandartsassistente


Ik heb een Horeca-opleiding gevolgd en na het behalen van mijn diploma een tijdje in de horeca gewerkt. Nu vond ik het tijd voor iets anders en zo ben ik terecht gekomen in deze praktijk. Ik zal u ’s middags te woord staan bij de receptie voor het maken van afspraken of als u andere vragen heeft.

In september 2010 ben ik begonnen met de opleiding voor tandartsassistente waarvoor ik inmiddels ben geslaagd. Ik zal dan ook regelmatig aan de stoel assisteren. In 2013 heb ik met goed gevolg een cursus verdoving geven gedaan.

Berthilde de Groot-Floors

Receptioniste

Na vele jaren binnen het bankwezen te hebben gewerkt heb ik de overstap gemaakt naar de gezondheidszorg. Sinds februari 2014 mag ik deel uit maken van het prachtige team als receptioniste. Hier komt mijn opleiding als medisch secretaresse goed van pas.  Zo af en toe mag ik nu meelopen als assistente. Om hier voldoende kennis voor in huis te hebben start ik in september met “assisteren aan de stoel”.

Sylvia Abma

Receptioniste / tandartsassistente

Sinds 1 maart 2018 ben ik wederom werkzaam hier in de praktijk.

Ik ben voornamelijk werkzaam aan de receptie, waar ik u met veel plezier te woord zal staan, afspraken zal maken en bijbehorende administratieve werkzaamheden zal verrichten. Indien nodig zal ik ook bijspringen als stoelassistente.

Alien Lotterman

Paro-preventieassistente

In 1976 heb ik mijn diploma doktersassistente gehaald aan het NIOD in Groningen. In die periode heb ik een baan gekregen als tandartsassistente en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.

Sinds 2007 ben ik werkzaam in tandartspraktijk Quadratand, met veel plezier en in een gezellig team. In deze praktijk heb ik mijn kennis kunnen uitbreiden tot preventieassistente en tevens heb ik een cursus anesthesie (verdoving) gevolgd. Bij kinderen breng ik sealants (laklaagjes) aan en geef poetsinstructie en voedingsadvies (kidspreventie). In december 2010 ben ik geslaagd voor de opleiding voor paro-preventieassistente. Hetgeen betekent dat ik een groot deel van de werkzaamheden van de mondhygiënist kan overnemen.

In mijn vrije tijd lees en wandel ik veel. In de vakanties hoop ik samen met Jan nog vele verre reizen te kunnen maken en veel van de wereld te zien.

Thea van der Scheer-Stoter

Paro-preventieassistente

Na het afronden van de opleiding tandartsassistente heb ik verschillende werkzaamheden verricht waaronder een eigen bedrijf met mijn echtgenoot. Na verkoop van dit bedrijf heb ik mijn oude passie weer opgepakt en ben inmiddels al weer een aantal jaren aan de slag als tandartsassistente.

Sinds september 2008 ben ik werkzaam in de praktijk van tandarts Schalk. Wat mij hier bijzonder aantrekt is de aandacht voor het individu in combinatie met een team. Tevens kan ik mijn persoonlijke ontwikkeling in deze praktijk vergroten. Inmiddels ben ik geslaagd voor de cursus preventieassistente en de cursus verdoving geven. In juni 2013 ben ik geslaagd voor de cursus paro-preventieassistente. Hiermee kan ik samen met Alien de patiënten behandelen die extra zorg nodig hebben voor het tandvlees.

Jolanda Nijboer-Eppinga

Preventieassistente

In 1989 heb ik mijn diploma voor tandartsassistente gehaald te Hoogeveen. Om mijn kennis verder uit te breiden heb ik verschillende cursussen gevolgd, waardoor ik ook zelfstandig handelingen mag uitoefenen, zoals tandsteen verwijderen, verdoven, röntgenfoto's maken en sealings leggen (laklaagjes aanbrengen op de blijvende kiezen van kinderen). Sinds december 2010 mag ik ook gaatjes boren en vullen. Hiervoor heb ik twee speciale cursussen gevolgd waarvoor ik voor beiden ben geslaagd.

Persoonlijke groei en ontwikkeling vind ik belangrijk, alsmede mezelf kunnen zijn. Hierdoor kan ik met veel plezier en enthousiasme mijn beroep uitoefenen. En in deze praktijk is dit allemaal mogelijk! We zijn een leuk, gezellig en enthousiast team en staan graag voor u klaar.

Janina Klein

Preventieassistente

Sinds 1 augustus 2010 ben ik werkzaam in deze praktijk. Ik heb mijn opleiding tandartsassistente afgerond. Aan het begin van mijn opleiding heb ik bij tandarts Schalk stage gelopen. Tijdens deze stage heb ik veel ervaring opgedaan.

Begin 2011 heb ik geleerd tandsteen te verwijderen. Sinds het najaar van 2011 mag ik ook verdoving geven.

In 2013 ben ik geslaagd voor de opleiding waarmee ik kleine gaatjes mag boren en vullen.

Ik ben blij dat ik deel mag nemen aan dit team.

Beathe Bruins-Hegen

Tandartsassistente

Ik woon in Zuidwolde. Ben een tijd lang tandartsassistente in Hoogeveen geweest, daarna heb ik samen met mijn ega een Deco Home in Dalfsen gerund.
Inmiddels is de zaak verkocht en dacht ik dat ik met 3 kinderen mijn handen wel vol zou hebben.... Maar toch begon het weer te kriebelen.

Heel fijn dat ik per 1 februari 2011 de gemoederen mocht komen versterken in dit leuke team.
Ik zal u met alle plezier op de dinsdag en vrijdag tegenkomen in de praktijk of aan de telefoon te woord staan.

In juli 2013 ben ik geslaagd voor de cursus anesthesie, waardoor ik verdovingen mag geven.

Melissa de Lange

Preventieassistente

Sinds juni 2011 ben ik in dienst bij deze praktijk. Mijn laatste stage had ik hier gelopen en dus had ik al kennis gemaakt met het team en de manier van werken. Dit had ik als erg positief ervaren en na het behalen van mijn diploma, kon ik hier aan de slag en zelf ook deel uit maken van het gezellige team.

Het werken als tandartsassistente vind ik erg leuk en afwisselend en ik hoop mezelf nog veel te kunnen ontwikkelen in de praktijk. In 2012 heb ik de cursus verdoven met goed gevolg doorlopen en mag dus verdovingen geven. In 2013 ben ik geslaagd voor de cursus preventie, waardoor ik nu preventieassistente ben.

Monique Perdon-Cremer

Preventieassistente

Ik woon sinds 2007 in Zuidwolde. Na bijna 15 jaar in Assen te hebben gewerkt, vond ik het tijd worden om het maar eens dichter bij huis te zoeken. Die kans kreeg ik in juli 2013.

Ik werk nu dan ook met veel plezier in deze praktijk. Meteen was er de mogelijkheid een cursus te doen, verdoving geven. Deze heb ik met succes afgerond. Ik ben op verschillende dagen te vinden in de praktijk.

Chantal Robben-Schreurs

Preventieassistente

In 2004 ben ik afgestudeerd als tandartsassistente in Groningen. Nadat ik daar bijna 3 jaar heb gewerkt ben ik verhuisd naar Twente, waar ik ook met veel plezier gewoond en gewerkt heb. In 2014 heb ik de cursus preventieassistente gevolgd en mijn diploma hiervoor gehaald. In mei 2016 ben ik getrouwd en daardoor verhuisd naar Hoogeveen en moest dus op zoek naar een nieuwe baan. Zo ben ik terecht gekomen bij Quadratand.  Ik werk hier met veel plezier en ben blij dat ik een deel mag zijn van dit team!

Roos Coopmans

Mondhygiëniste

In 2016 ben ik afgestudeerd als mondhygiënist van de opleiding Mondzorgkunde aan de Hanzehogeschool in Groningen. Zelf woon ik ook in Groningen, maar ik kom oorspronkelijk uit Alteveer. Hiervoor heb ik al vier jaar gewerkt als preventie assistente. Met veel enthousiasme ben ik sinds december 2015 begonnen in deze praktijk. Ik ben op de dinsdagmiddag en avond en de donderdag aanwezig.  

Het leukste aan mijn vak vind ik het samenwerken met en het motiveren van mensen om het gebit en het tandvlees zo gezond mogelijk te maken. Hierbij is goede communicatie een belangrijk aspect.

Annemiek Zwart